Αποκλειστικό: Νέος CEO της ΑΒ Βασιλόπουλος ο Νίκος Λαβίδας

0
44

Του Γιώργου Λαμπίρη

Το νέο πρόσωπο στη διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος στη νευραλγική θέση του διεθύνοντος συμβούλου είναι, σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr o Νίκος Λαβίδας.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο με θητεία τόσο σε ανώτατες θέσεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο, αποτελώντας κατά το παρελθόν μέλος της διοίκησης του ομίλου Σκλαβενίτη, αλλά και με διοικητικές θέσεις στη βιομηχανία τροφίμων,  ως διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες όπως η Kraft Foods Ελλάς κατά το παρελθόν, αλλά και η Upfield σήμερα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την αποχώρηση, τον περασμένο Φεβρουάριο, του brand president της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλη Σταύρου.

Στο μεσοδιάστημα, ανέλαβε πρόεδρος της ΑΒ Βασιλόπουλος ο Σοφοκλής Γιαννακού, ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου διατηρούσε με προσωρινό χαρακτήρα ο Jesper Lauridsen, Brand President ΑΒ, Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE).

Στόχος μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση ήταν η ανάληψη της ηγεσίας το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι ο Jesper Lauridsen είχε την έδρα του στην Τσεχία, ως επικεφαλής της θυγατρικής Albert και η παρουσία του στην Ελλάδα περιοριζόταν σε δύο φορές τον μήνα για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της διοικητικής ομάδας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων η συμμετοχή του στα πεπραγμένα της αλυσίδας γινόταν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επομένως, η ανάγκη για ένα στέλεχος με εμπειρία και γνώση της ελληνικής αγοράς και των ιδιαιτεροτήτων της ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα της χώρας.

Όπως πληροφορούμαστε, στη short list της εταιρείας επιλογής στελεχών στην οποία ανατέθηκε από τον όμιλο Ahold-Delhaize η ανεύρεση και η αξιολόγηση νέου CEO, βρέθηκαν άλλα δύο ανώτατα στελέχη της αγοράς των τροφίμων και των σούπερ μάρκετ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ