Έβαλε όπισθεν σε τετρακίνητο Ford Ranger ενώ κινούνταν με 72 χλμ./ώρα 

0
79


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022, 13:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σε προηγούμενο άρθρο μας, είδαμε τι θα συμβεί εάν σηκώσει κάποιος το ηλεκτρονικό χειρόφρενο ενώ κινείται με αρκετά χιλιόμετρα. Σήμερα θα ανακαλύψουμε τι συμβαίνει σε ένα παλιό τετρακίνητο Ford Ranger όταν μπει όπισθεν ενώ κινείται με 72 χλμ./ώρα.

Βάζοντας όπισθεν με 72 χλμ./ώρα

Το μοντέλο του 1994, στην πρώτη απόπειρα του οδηγού αντέδρασε περιστρέφοντας αντίθετα μόνο τους πίσω τροχούς, και μετά από μερικά μέτρα στριγκλίσματος, ανάμεσα σε αρκετό καπνό σταμάτησε. 

Στην δεύτερη απόπειρα κανένας τροχός δεν αντέδρασε, καθώς ο δίσκος του συμπλέκτη παρέδωσε αυτόματα πνεύμα. Αφού τελικά το pick-up σταμάτησε χωρίς καπνούς αλλά μετά από έναν δυνατό κρότο, ο Vaim αναφέρει πως το πεντάλ του συμπλέκτη έγινε άκαμπτο παρά το γεγονός πως οι ταχύτητες «έμπαιναν» κανονικά. 

 

Βάζοντας 1η ταχύτητα από 5η, εν κινήσει

Σε παλαιότερο βίντεο ο ίδιος youtuber είχε δοκιμάσει να βάλει στο pick-up του 1η ταχύτητα ενώ κινούνταν με 70 χλμ./ώρα και έχοντας 5η σχέση στο κιβώτιο. Μπορείτε να μαντέψετε τα αποτελέσματα;

 

Φυσικά, αυτά τα πειράματα λαμβάνουν χώρα σε ελεγχόμενο περιβάλλον και, όπως βλέπετε, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Μην επιχειρήσετε κάτι αντίστοιχο.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022, 14:33

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ