Επιτόπιος έλεγχος στους κατασκευαστικούς ομίλους

Date:

Στη διενέργεια αιφνίδιων επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις του κλάδου κατασκευής δημοσίων έργων στην Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας.
Στο πλαίσιο του ελέγχου, η ΕΑ εξετάζει τυχόν επιπτώσεις της ύπαρξης κοινών συμμετοχών (commonownership / commonshareholding) σε επιχειρήσεις του κλάδου, στις συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού εντός αυτού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, η Επιτροπή έχει επισκεφθεί όλες τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες (Τέρνα, Ελλάκτωρ, Αβαξ, Ιντακάτ, Μυτιληναίο) και ζητά στοιχεία.
Πηγές των κατασκευαστικών ομίλων υποστήριζαν ότι ο έλεγχος διενεργήθηκε, λόγω των μεγάλων δημοπρατήσεων το τελευταίο διάστημα.
Συγκεκριμένα, έχουν δημοπρατηθεί συνολικά έργα άνω των 7 δισ. ευρώ τον τελευταίο χρόνο και έχουν υπογραφεί συμβάσεις 3,5 δισ. τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Σε όλα υπάρχουν συμπράξεις μεταξύ των 5 τεχνικών ομίλων στο πλαίσιο της συγκρότησης κοινοπρακτικών σχημάτων.

Η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της αφήνει να εννοηθεί ότι η νέα παρέμβαση αποτελεί συνέχεια του ελέγχου που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο με αφορμή τις μετοχικές εξελίξεις σε μεγάλους ομίλους της κατασκευαστικής αγοράς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕΑ εξετάζει συγκεκριμένο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που υπάγεται στην αρμοδιότητά της και εφόσον διαπιστώσει ότι στον κλάδο αυτόν δεν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού και κρίνει ότι η εφαρμογή των άρθρων 1, 2 και 5 μέχρι 10 δεν επαρκεί για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού μπορεί, με αιτιολογημένη απόφασή της, να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στο συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας.

Πηγή: newmoney

Ειδήσεις σήμερα:Νέες εξηγήσεις της μητέρας για τις εκδορές στη μύτη της Μαλένας από την ΠάτραΑνησυχία για το Τσερνόμπιλ: Τα συστήματα ελέγχου εξ αποστάσεως των πυρηνικών υλικών έχουν πάψει να μεταδίδουν δεδομέναΘρίλερ στη μαρίνα Αλίμου – Εντοπίστηκε σορός γυναίκας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

Άρθρο της Τζ. Πάνου στην «Κ»: Η έννοια της φορολογικής κατοικίας

Η έννοια της φορολογικής κατοικίας για τα φυσικά και...

Το ανανεωμένο Renault Megane ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές)

Το γαλλικό μικρομεσαίο διατίθεται σε δύο εκδόσεις κινητήρα, μία...