Το διαστημοπλάνο που θα πετά εντός και εκτός πλανήτη χωρίς… ξεκούραση

0
108

Η αμερικανική εταιρεία αεροδιαστήματος  Radian Aerospace παρουσίασε τα σχέδια ενός σκάφους που ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων διαστημοπλάνων. Πρόκειται για σκάφη που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά συμβατικών αεροσκαφών και διαστημοπλοίων έτσι ώστε να απογειώνονται και να προσγειώνονται από τα αεροδρόμια αλλά να μπορούν να πραγματοποιούν πτήσεις έξω από την γήινη ατμόσφαιρα.


Το Radian One είναι ένα σκάφος που θα μπορεί να προσγειώνεται και να απογειώνεται από μεγάλα αεροδρόμια και είτε να πετά σε διάφορους προορισμούς του πλανήτη είτε να συνεχίζει το ταξίδι του έξω από τη Γη. Σύμφωνα με την εταιρεία το σκάφος σχεδιάστηκε για να έχει κατά βάση τουριστική χρήση πραγματοποιώντας σύντομες βόλτες σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Θα μπορεί να ολοκληρώνει ένα κύκλο γύρω από τη Γη σε 90 λεπτά.


Όμως το σκάφος θα μπορεί να παραμένει στο Διάστημα συνεχόμενα για πέντε μέρες έτσι ώστε να πραγματοποιούνται ερευνητικές αποστολές. Θα μπορεί επίσης αν χρειάζεται να μεταφέρει επιβάτες και φορτία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ή σε άλλους διαστημικούς σταθμούς που αναμένεται να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Radian One είναι πώς όταν επιστρέψει στη Γη από ένα ταξίδι στο Διάστημα θα μπορεί να πετάξει ξανά σε λιγότερο από 48 ώρες. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης για την κατασκευή του σκάφους και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια αλλά εκτιμάται ότι το κόστος θα αγγίξει το ένα δισ. δολάρια.


 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ