Στην κατηγορία των gaming laptop μπαίνει η Corsair με το Voyage των 16 ιντσών – Laptop

0
90

Ο κατασκευαστής αξεσουάρ PC Corsair παρουσίασε στην Computex 2022 τον πρώτο του φορητό υπολογιστή, τον Voyager AMD Advantage Edition 16 ιντσών, ο οποίος απευθύνεται χωρίς αμφιβολία σε gamers και streamers.

Πρόκειται για ένα σύστημα με αισθητή την παρουσία της AMD, η οποία διαθέτει επεξεργαστές της σειράς Ryzen 6000 και ενσωματώνει μια AMD Radeon RX 6800M για GPU. 

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο Voyager είναι μια LCD μπάρα μακροεντολών 10 εικονικών πλήκτρων πάνω από το πληκτρολόγιο, πίσω από την ανάπτυξη της οποίας βρίσκεται η Elgato. Η μπάρα επιτρέπει μεταξύ άλλων στους streamers να προσαρμόζουν τα χειριστήρια χρησιμοποιώντας το λογισμικό Stream Deck. Ταυτόχρονα, δεν συμβαίνει το ίδιο με την Touch bar των παλιών MacBook Pro, όπου τα πλήκτρα λειτουργίας έχουν αντικατασταθεί, αφού διαθέτει και αυτά τα πλήκτρα. Επιπλέον λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού clamshell του συστήματος, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών ακόμη και όταν ο φορητός υπολογιστής είναι κλειστός.

Η οθόνη 16 ιντσών 2.560 x 1.600 240Hz (16:10) φαίνεται ιδανική για παιχνίδια με ένα καλό μείγμα ανάλυσης και ταχύτητας. Άλλα χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε gamers και streamers περιλαμβάνουν ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους με μηχανικούς διακόπτες Cherry MX εξαιρετικά χαμηλού προφίλ (σε συνδυασμό με μεμβράνη για πλήκτρα μισού ύψους) και μια web κάμερα ανάλυσης 1080p/30 fps με φυσικό κλείστρο ιδιωτικότητας. 

Η Corsair προσφέρει δύο εκδόσεις με CPU Ryzen 7 6800HS ή Ryzen 9 6900HS, μαζί με GPU Radeon RX 6800M και στις δύο εκδόσεις. Και οι δύο είναι καλά εξοπλισμένες για παιχνίδια ή δημιουργία περιεχομένου, με 32 GB μνήμης RAM DDR5 και έναν SSD 1TB PCIe 4.0 M.2 NVMe στην έκδοση Ryzen 7 αλλά και 64 GB μνήμης RAM DDR5 με έναν SSD 2TB PCIe 4.0 M.2 NVMe στο μοντέλο που στηρίζεται σε επεξεργαστή Ryzen 9. Σε επίπεδο θυρών και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν ένα ζεύγος USB 4.0 με δυνατότητα Thunderbolt 3, μια θύρα USB 3.2 Gen2 Type-C, μια θύρα USB 3.2 Gen1 Type-A, μαζί με μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SDXC 7.0, υποδοχή ήχου 3,5 mm combo, WiFi 6E και Bluetooth 5.2.

Ο σχεδιασμός είναι σίγουρα διαφορετικός από άλλους φορητούς υπολογιστές gaming, αλλά φαίνεται κομψός με κωνικό σχεδιασμό 19,9 mm πάχος και λεπτό τμήμα οθόνης. Ζυγίζει 2,4 kg (5,3 κιλά) ενώ το κάτω πλαίσιο είναι αρκετά ογκώδες, πιθανότατα για να φιλοξενήσει τον επιπλέον χώρο που απαιτείται για την οθόνη αφής με τις εντολές. 

Με το Voyager AMD Advantage Edition laptop, η Corsair φαίνεται να θέλει να αναμετρηθεί με τη Razer στην κατηγορία των gaming laptop που απευθύνεται σε hardcore gamers, προσθέτοντας και την εξίσωση του streaming, μια λειτουργία αρκετά διαδεδομένη στο χώρο. Το δελτίο τύπου της Corsair αναφέρει τιμές 2.700 και 3.000 δολαρίων για τα μοντέλα Ryzen 7 και Ryzen 9 αντίστοιχα, αν και η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι «η διαθεσιμότητα και η τελική τιμολόγηση θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ