Η εξαιρετική εφαρμογή YouTube Vance τερματίζει τη λειτουργία της – YouTube

0
38

Αν και υπάρχουν αναμφισβήτητα αρκετές καλές ανεπίσημες εφαρμογές για το YouTube, εντούτοις σύμφωνα με πολλούς χρήστες, το YouTube Vanced είναι η καλύτερη στην αγορά. Δυστυχώς για τους χρήστες του app ωστόσο, οι developers που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη της ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να τερματίσουν τη λειτουργία της.

Η ομάδα προγραμματιστών του YouTube Vanced πρόσθεσε -μέσω ενός νέου tweet- ότι η τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής θα συνεχίσει να λειτουργεί «μέχρι να ξεπεραστεί σε δύο περίπου χρόνια». Υποθέτουμε ότι η εφαρμογή θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά τουλάχιστον ωσότου η Google αποφασίσει να κάνει σημαντικές αλλαγές στο YouTube ή στο app της για φορητές συσκευές ή κινητά.

Για την ώρα, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που έκαναν την εταιρεία να τερματίσει τη λειτουργία της εφαρμογής ωστόσο είναι πιθανό να έχει γίνει κάποια νομική ενέργεια από την Google ή να έλαβαν κάποια ειδοποίηση για παραβίαση της νομοθεσίας DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Εξάλλου, το YouTube Vanced είναι μια τροποποιημένη έκδοση της κανονικής εφαρμογής του YouTube, η οποία ωστόσο περιλαμβάνει λειτουργίες όπως αναπαραγωγή χωρίς διαφημίσεις, μετρητή downvotes, αποκλεισμό χορηγών σε videos και αναπαραγωγή βίντεο στο παρασκήνιο.

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες του YouTube Vanced, όπως η αναπαραγωγή χωρίς διαφημίσεις και η αναπαραγωγή βίντεο στο παρασκήνιο, απαιτούν συνδρομή YouTube Premium στην επίσημη εφαρμογή. Επομένως, είναι μάλλον εύκολο να καταλάβουμε για ποιο λόγο η Google θέλησε να πάρει μέτρα. Αναμφισβήτητα, πολλοί χρήστες θα απογοητευτούν από την εξέλιξη. Πρόσφατα, η ιστοσελίδα Android Authority πραγματοποίησε μία έρευνα σχετικά με το YouTube, από την οποία προέκυψε ότι από τους περισσότερους από 12 χιλιάδες χρήστες που έλαβαν μέρος, το 60% διέθεταν συνδρομή YouTube Premium ενώ το 40% δεν ήταν συνδρομητές αλλά χρησιμοποιούσαν εφαρμογές σαν το YouTube Vanced ή κάποιο λογισμικό που «μπλόκαρε» τις διαφημίσεις. Όπως και να έχει, υπάρχουν αρκετές ακόμα ανεπίσημες εφαρμογές YouTube για την πλατφόρμα Android, οι οποίες υπόσχονται λειτουργίες όπως είναι η αναπαραγωγή βίντεο στο παρασκήνιο (όπως το Newpipe) κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ