Αρχική Επιστήμη και τεχνολογία Επιστήμονας εξηγεί γιατί δεν υπάρχει ζωή μετά θάνατον

Επιστήμονας εξηγεί γιατί δεν υπάρχει ζωή μετά θάνατον

0
49
«Η ύπαρξη της μετά θάνατον ζωής είναι αδύνατη, σύμφωνα με τους κανόνες της φυσικής», τονίζει καθηγητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Από το αυτοκίνητο και το αεροπλάνο, μέχρι και αμέτρητα σωτήρια φάρμακα, η επιστήμη βελτιώσει την ποιότητα -και τη διάρκεια- ζωής μας με πολλούς τρόπους, ωστόσο ορισμένες φορές γίνεται και ο αγγελιαφόρος κακών νέων.

Σύμφωνα με τον δρ. Sean Carroll, καθηγητή φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, καλό θα ήταν να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο, με βάση τους κανόνες της φυσικής.

«Για να υπάρχει ζωή μετά θάνατον, η συνείδηση θα χρειαζόταν να είναι παντελώς διαχωρισμένη από το υλικό μας σώμα. Όμως, αντί για μια αιώνια ψυχή, στην πραγματικότητα η συνείδηση φαίνεται να αποτελείται από μια σειρά μορίων και ηλεκτρονίων», εξηγεί ο επιστήμονας.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Express», ο δρ. Carroll πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί πως κάποια μορφή συνείδησης παραμένει μετά τον θάνατο του υλικού μας σώματος (και την επακόλουθη διάσπαση των επιμέρους ατόμων που το συνθέτουν), βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα απροσπέλαστο εμπόδιο: δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ή μέρος όπου θα μπορούσαν να αποθηκεύονται οι πληροφορίες που υπάρχουν στο μυαλό μας μετά τον θάνατο του υλικού μας σώματος.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν εάν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο.

Αρκετοί φυσικοί ανά τα χρόνια έχουν ασχοληθεί με τη Θεωρία Κβαντικών Πεδίων, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένα πεδίο στο σύμπαν για κάθε είδος σωματιδίων (φωτόνια, ηλεκτρόνια κ.τ.λ.).

«Εάν υπήρχε κάποιο είδος μετά θάνατον ζωής, τα κβαντικά τεστ θα είχαν αποκαλύψει “σωματίδια πνεύματος” και “δυνάμεις πνεύματος”, κάτι το οποίο δεν έγινε», καταλήγει ο φυσικός.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ