Χαμενεΐ: Μας έκλεψαν το πετρέλαιο και το πήραμε πίσω

0
81

Στην κυνική παραδοχή ότι το Ιράν πήρε το πετρέλαιο από τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης στα τέλη Μαΐου στον Περσικό Κόλπο, προέβη ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Όπως υποστήριξε, η πράξη αυτή αποτελεί αντίποινα για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην κατάσχεση (εκ μέρους των ΗΠΑ) αργού πετρελαίου από τάνκερ ιρανικής σημαίας στο Αιγαίο, και με το σκεπτικό την παραβίαση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον.

Αφού «εκείνοι κλέβουν ιρανικό πετρέλαιο ανοικτά των ελληνικών ακτών, τότε οι γενναίοι άνδρες μας που δεν φοβούνται τον θάνατο, απαντούν και προχωρούν σε κατάσχεση του εχθρικού δεξαμενόπλοιου», είπε ο Χαμενεΐ και πρόσθεσε: «Όμως εκείνοι χρησιμοποιούν τη μιντιακή τους αυτοκρατορία και την εκτεταμένη προπαγάνδα τους για να κατηγορήσουν το Ιράν για πειρατεία. Ποιος είναι ο πειρατής; Κλέψατε το πετρέλαιό μας κι εμείς το πήραμε πίσω από εσάς. Το να παίρνουμε πίσω κάτι που κλάπηκε δεν είναι κλοπή».

Δορυφορικές εικόνες, τις οποίες ανέλυσε την Τετάρτη το Associated Press, επιβεβαιώνουν ότι το ένα από τα δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια (το  «Prudent Warrior») παραμένει στα ανοικτά του ιρανικού λιμανιού Μπαντάρ Αμπάς. Ωστόσο, παρέμενε ασαφές το πού βρίσκεται το δεύτερο πλοίο, το «Delta Poseidon».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ