Πυροσβεστική: Συναγερμός για την κεραυνική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες – 54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

0
202

Για 54 πυρκαγιές μόνο το τελευταίο 24ωρο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Αναλυτικότερα, τις τελευταίες τρεις ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 157 πυρκαγιές, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Π.Σ..

Ο κ. Αρτοποιός χαρακτήρισε δύσκολη την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα το Σάββατο το μεσημέρι, ενώ τόνισε ότι προκάλεσε υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φωτιά που ξέσπασε στην Αρτέμιδα στις 12:22, επίσης στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σε μια ώρα, χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Τις τελευταίες ώρες, προειδοποίησε ο κ. Αρτοποιός, υπάρχει έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Αυτή θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Αυτή η κεραυνική δραστηριότητα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πυρκαγιές όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά οριοθετήθηκε σε μιάμιση ώρα. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις που υπάρχουν.

Μάλιστα, τόνισε ότι όσο προχωράμε στο καλοκαίρι οι πυρκαγιές θα είναι περισσότερες και πιο δύσκολες «και για αυτό θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη».

Οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ