Πάτρα: Θρίλερ με τα ιατροδικαστικά πορίσματα – Γιατί δεν έχουν παραδοθεί ακόμη – Newsbomb – Ειδησεις

0
80

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τονίζοντας πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αστοχίας στις παλαιότερες εκθέσεις!

Στα τέλη Μαΐου επρόκειτο να παραδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Κουτροκόη και Καλόγρια για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας, κάτι που όμως δεν έγινε. Τι σημαίνει αυτή η καθυστέρηση; Τα σενάρια πολλά όπως και οι εικασίες που γίνονται.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και δήλωσε: «Καταναλώσαμε χρόνο για να οριστούν δύο πραγματογνώμονες. Υπήρχαν συνάδελφοι που αρχικά επέμεναν στις αιτίες θανάτου και δεν ήθελε να αλλοιωθεί το εύρημά τους. Οι πραγματογνώμονες από τη στιγμή που συγκεντρώθηκαν όλα τα δείγματα, κάνουν επανέλεγχο. Πιστεύω ότι για το αποτέλεσμα που θα βγει δεν θα υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Εστω κι αν η κατηγορούμενη έχει άλλους ισχυρισμούς. Θα κλειδώσουμε την ασφαλή αιτία θανάτου, η οποία δεν θα αφήνει σε κανέναν περιθώριο να την αμφισβητήσει».

Σε σχέση με τις ιατροδικαστίνες Τσιόλα (Πάτρα) και Τσάκωνα (Αθήνα), ο κ. Λέων είπε: «Γνωρίζω ότι η κ. Τσιόλα κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση και θα συμβάλει σ’ αυτό. Οσον αφορά την κ. Τσάκωνα έχω ακούσει κατά την κατάθεσή τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες. Αν η συνάδελφος παραδέχεται ότι η αστοχία που έγινε αρχικά δεν ισχύει, είναι κάτι θετικό, τώρα εάν επιμένει σε κάτι που κατά γενική ομολογία στην επιστημομική κοινότητα είναι άστοχο (ηπατική ανεπάρκεια), τότε… τι να πω! Κι αυτό θα κριθεί».

Ο κ. Λέων σε σχέση με τη σύνδεση των θανάτων των τριών κοριτσιών είπε τα εξής: «Η σημασία αυτή τη στιγμή είναι να πούμε ασφαλείς αιτίες θανάτους και ασφαλείς μηχανισμούς θανάτων των παιδιών ώστε οι ανακριτικές αρχές να επιτελέσουν συνέχεια το έργο τους. Εγώ είμαι σταθερός στις απόψεις μου όσο είναι σταθερά τα ευρήματα. Γίνονται επανέλεγχοι και στα ιστολογικά αλλά και στα τοξικολογικά. Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο, άρα τα ευρήματα παραμένουν σταθερά»!

Πηγή: pelop.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ