Νίκη για τους εργαζόμενους της «Μήδειας»: Νόμιμη η στάση εργασίας

0
46

ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

Ακυρώνεται, τελικά η σημερινή παράσταση της «Μήδειας» του Μποστ, καθώς η υπουργός Πολιτισμού υπέστη σημαντική δικαστική ήττα, στην προσπάθειά της να βγάλει στο παρά πέντε παράνομη την στάση εργασίας των υπαλλήλων.

Νόμιμη έκρινε το δικαστήριο την στάση εργασίας των εργαζομένων στην παράσταση «Μήδεια» του Μποστ που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Πρόκειται για σημαντική νίκη των σωματείων των ηθοποιών και για ηχηρή ήττα της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία, αντί να δώσει απάντηση στα Σωματεία προκειμένου να κλείσει το ζήτημα, επιχείρησε στο παρά πέντε να βγάλει την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η σημερινή παράσταση ακυρώνεται. Η αυριανή παράσταση, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ η ακυρωθείσα θα επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι η σύγκρουση των εργαζομένων με το υπουργείο Πολιτισμού σημειώθηκε επειδή οι ηθοποιοί ζήτησαν το αυτονόητο, να υπάρξει αύξηση στους μισθούς και τα δεδουλευμένα τους για τις εκτός έδρας παραστάσεις (μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 15 ευρώ). Προφανώς ένα γραφειοκρατικό ζήτημα χρειάζεται κάποιο χρόνο, ωστόσο, επίσης προφανώς, οι εργαζόμενοι ζητούν μια γραπτή εγγύηση από το υπουργείο ότι πράγματι θα εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκεπτικό του δικαστή είναι πως αφού το υπουργείο έχει κάνει προφορικά δεκτά τα αιτήματα των εργαζόμενων για ποιον λόγο ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση.

Προφανώς όλο αυτό γίνεται ακριβώς επειδή δεν θέλουν να περάσουν αυτή την αύξηση…

Μένει να φανεί πώς θα λήξει το ζήτημα τους επόμενους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ