Αρχική Ελλάδα «Θρίλερ» με την περιουσία του Τράγκα: Ποιους ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας –...

«Θρίλερ» με την περιουσία του Τράγκα: Ποιους ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας – Τι λέει η σύζυγός του | ενότητες, κοινωνία

0
74

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα ο οποίος θα προχωρήσει την έρευνα στο ποινικό της σκέλος.

Έξι μήνες μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου-εκδότη, η Αρχή Καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με ένα πόρισμα εξήντα σελίδων δέσμευσε όλη την περιουσία του, η οποία φαίνεται πως ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έλαβε όλα τα οικονομικά στοιχεία για τις εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, αυτές που διατηρούσε ο ίδιος ή με άλλα πρόσωπα.

Στην κυριότητα, φέρεται να εμπλέκεται και η σύζυγός του, Μαρία Καρρά, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και συγγενικά πρόσωπα, αλλά και συνεργάτες του, συνολικά τρία άτομα τα οποία φέρονται να έχουν συμμετοχή σε εταιρίες.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα ο οποίος θα προχωρήσει την έρευνα στο ποινικό της σκέλος. Η οικονομική εισαγγελία θα ερευνήσει εάν υπάρχει εμπλοκή συγγενών ή συνεργατών του Γιώργου Τράγκα στην οικονομική δραστηριότητά του, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν εμπλεκόμενοι και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσουν θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν και επόμενα βήματα με απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Η αμύθητη περιουσία των 100 εκατ. ευρώ

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ακίνητα στο Παρίσι, σε μικρή απόσταση από την Αψίδα του Θριάμβου. Στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο στην συνοικία Du Larvotto ο Γιώργος Τράγκας είχε ένα ακόμα ακίνητο. Στο Μονακό είχε δύο ακόμα ακίνητα πάνω από το Parc Princesse Antoinette και στην Rue de la Turbie, ένα ακόμα στο Σαν Τροπέ και ένα στην Νίκαια της γαλλικής Ριβιέρας.

Ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να έχει επίσης ακίνητα στην Αμερική, ένα στο Μαϊάμι στην οδό Ν Bayshire Dr, ένα στην Ουάσινγκτον, ένα στπο Μπέβερλι Χιλς, ένα στην Νέα Υόρκη στην 5η Λεωφόρο στο Olympic Tower και ένα στο το Las Vegas – Veer Tower.

Με θέα την Ακρόπολη ο Γιώργος Τράγκας είχε ένα διαμέρισμα στο Κουκάκι, καθώς και δύο ακίνητα στην Πολιτεία, ενώ η μόνιμη κατοικία του ήταν στην Εκάλη. Ακίνητα είχε επίσης και στη Μύκονο.

Οι αρχές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις Αρχές του Μονακό έφτασαν στο σημείο να συνάξουν την πολυσέλιδη αναφορά τους, διασταυρώνοντας τα στοιχεία που οδηγούσαν στην κατηγορία του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

«Ο Τράγκας δεν μιλούσε με τους γιους του και τους κληρονόμους»

Ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός που εκπροσωπεί τον Γιάννη Τράγκα, έναν εκ των τριών συγκληρονόμων του Γιώργου Τράγκα, τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega πως ο εκλιπών δεν είχε σχέσεις με τους γιους του, αφού βρισκόταν σε μία κόντρα… στρατοπέδων που είχε διαμορφωθεί μεταξύ των κληρονόμων, αλλά και πρώην συνεργάτες του κόμματος.

«Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ουσιαστικά μια πληροφόρηση που υπάρχει μόνο μέσω από τα ΜΜΕ γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί τίποτα επίσημα στον εντολέα μου, από αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται καθόλου στο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στο βαθμό που αυτό υπάρχει. Θα κοιτάξουμε να δούμε αν θα προσφύγουμε ζητώντας την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε.

«Δεν έχει γίνει δέσμευση περιουσίας»

Ωστόσο, η δικηγόρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Γεωργία Κούβελα, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ για την δέσμευση της περιουσίας ανέφερε πως όσα αναπαράγονται περί αμύθητης περιουσίας ύψους 100 εκατ. ευρώ του Γιώργου Τράγκα, είναι παντελώς ανυπόστατα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, δεν έχει γίνει δέσμευση της περιουσίας και όταν τους κοινοποιηθεί το σχετικό πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, θα συνδράμουν στις έρευνες των αρχών.

«Τα όσα γράφονται στον Τύπο και αναπαράγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές περί αμύθητης πλήρους περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, στην οποία προσδιορίζουν το εξωπραγματικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα. Αυτοί που αναπαράγουν αυτές τις αναπόδεικτες πληροφορίες εξυπηρετούν κατ’ εμέ αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα που αναφέρεται μάλιστα και στα δημοσιεύματα της αρμόδιας αρχής και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενο, εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών. Δεν έχει γίνει καμία δέσμευση περιουσίας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κούβελα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ