Η «δικαίωση» των απεργοσπαστών δημοσιογράφων

0
45

© Wellphotos | Dreamstime.com

Με απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών λέει ούτε λίγο-ούτε πολύ πως είναι νόμιμο, μην σας πω και υποχρεωτικό, να κάνεις απεργοσπασία.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, «αναγνωρίζεται στο εξής το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ενημερώνουν την κοινή γνώμη κατά την διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων και να μην επιβάλλονται ποινές σε όσους επιθυμούν να εργαστούν».

Ούτως ή άλλως τα δικαστήρια έχουν αλλεργία με τις απεργίες γενικότερα βγάζοντάς τες τις περισσότερες φορές παράνομες και καταχρηστικές.

Ταυτόχρονα, το Πρωτοδικείο, ακύρωσε τις ποινές διαγραφής του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για Αρη Πορτοσάλτε, Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, που δεν συμμετείχαν σε απεργία του κλάδου. «Το δικαστήριο αποφάσισε ότι σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων θα πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ενημέρωση της κοινής γνώμης», θριαμβολογεί το skai.gr.

Η ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει έφεση. Είναι αδιανόητο άλλωστε ένα δικαστήριο να καταργεί καταστατική διάταξη σωματείου, πολύ περισσότερο όταν το συγκεκριμένο καταστατικό είναι εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο και η όποια αλλαγή του γίνεται από τα ίδια τα μέλη του. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ