Επέστρεψε το ΠΑΣΟΚ και ο πράσινος ήλιος

0
80

«ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής». Αυτό θα είναι εφεξής το νέο όνομα του ΚΙΝ.ΑΛ, όπως επικύρωσαν σήμερα με την ψήφο τους περίπου 170.000 μέλη και φίλοι του κόμματος με την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε το πρωί και έλαβε δύο παρατάσεις για την ολοκλήρωσή της.

Αν και δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί αναλυτικά αποτελέσματα φέρεται πως το νέο όνομα του κόμματος επιλέχθηκε από τους ψηφοφόρους με σχεδόν καθολικό ποσοστό έναντι της δεύτερης πρότασης της διατήρησης του ονόματος «Κίνημα Αλλαγής».

Η διαδικασία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την διαδικασία επαναπροσδιορισμού του έως σήμερα Κινήματος Αλλαγής. Ολοκληρώνεται με το Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως και τις 22 Μαϊού στο γήπεδο του TAE-KWON-DO και θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ζητήματα της πολιτικής τακτικής και της φυσιογνωμίας του φορέα. Άλλωστε στην σημερινή διαδικασία αναδείχθηκαν τόσο οι 4.602 αντιπρόσωποι που θα μετάσχουν στο συνέδριο όσο και οι Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις.

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων. Οι περίπου 170.000 πολίτες που εκτιμάται πως προσήλθαν, δεν φθάνουν το νούμερο όσων μετείχαν στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου όπου εκλέχθηκε πρόεδρος στον δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού εκεί είχαν συμμετάσχει 270.000 ψηφοφόροι. Παρόλα αυτά θεωρείται ότι η προσέλευση δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διατηρεί την πολιτική δυναμική του η οποία αποτυπώνεται σε τέτοιου είδους μαζικές διαδικασίες.

Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε και στη δήλωση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη που σημείωσε απευθυνόμενος σε όσους συμμετείχαν πως «η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τόνισε πως «οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Tης Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ