Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, αλλά θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις

0
105

Την πρόθεση της Ρωσίας να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να διακόψει τις επιχειρήσεις στην Ουκρανίας, εξέφρασε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέϊ Λαβρόφ.

«Η Ρωσία θα καθίσει με την Ουκρανία για να διαπραγματευτεί, αλλά μόνο με έναν όρο ότι πρέπει να είναι ισότιμα ​​μέρη που διαπραγματεύονται», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σε σημερινή του τοποθέτηση, δήλωσε βέβαιος πως η υστερία γύρω από την κατάσταση στην Ουκρανία, θα περάσει.

Μάλιστα, επανέλαβε ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι ένα νεοναζιστικό καθεστώς, με συμμορίες που λεηλατούν πόλεις και χωριά, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, τονίζοντας ότι «οι Ουκρανοί προσπαθούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες».

Νωρίτερα, πηγή από τη Λευκορωσία επεσήμανε πως οι Ουκρανοί δεν επιθυμούν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις στη χώρα. 

Δύση και Ουκρανία είναι αυτές που μιλάνε για πυρηνικό πόλεμο

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Δύση και η Ουκρανία αυτές που μιλάνε για πυρηνικό πόλεμο και όχι η Ρωσία. «Οι συνομιλίες για πυρηνικό πόλεμο είναι πράγματι σε εξέλιξη. Σας ζητώ να δείτε πολύ προσεκτικά τις δηλώσεις που έγιναν και ποιος έκανε αυτές τις δηλώσεις» είπε.

Όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα ανέφερε, «έχουμε ένα στρατιωτικό δόγμα που περιγράφει τις περιμέτρους και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή ή την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Δεν έχουμε καμία κλιμάκωση για να αποκλιμακώσουμε όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν οι δυτικές δυνάμεις».

«Η Μόσχα δεν μπορεί να επιτρέψει να υπάρξει απειλή άμεσης επίθεσης στη Ρωσία από την Ουκρανία», υπογράμμισε. 

Σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν, σχολίασε ότι «όταν απαντούσε σε μια ερώτηση “υπήρχε εναλλακτική λύση σε αυτές τις κυρώσεις;” είπε ότι η μόνη εναλλακτική είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και όλοι έχουν την αίσθηση ότι μπορεί να είναι μόνο πυρηνικός πόλεμος». 

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτές είναι δηλώσεις δυτικών πολιτικών, επαναλαμβάνουν τα περί πυρηνικού πολέμου, αυτό δεν είναι στα κεφάλια των Ρώσων».

Λαβρόφ: «Σχέδια πολέμου κατά της Ρωσίας»

Σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, είπε πως φάνηκε η αληθινή θέση της Ε.Ε. στη διεθνή αρένα. Ο Λαβρόφ ανέφερε, ακόμα, πως δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο, ενώ δήλωσε σίγουρος πως «ετοιμάζονται σχέδια πολέμου κατά της Ρωσίας». Ο ίδιος επεσήμανε πως η χώρα του δεν νιώθει «πολιτική μοναξιά» λόγω των εξελίξεων.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν την Ευρώπη όπως ο Χίτλερ και ο Ναπολέων»

Στο μεταξύ, συνέκρινε τις ΗΠΑ με τον Χίτλερ σημειώνοντας ότι «οι Αμερικανοί υπαγορεύουν στους Γερμανούς τι είναι καλό για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και λένε ότι δεν χρειάζονται αυτόν τον αγωγό (Nordstream 2) και ότι η ασφάλεια θα εξασφαλιστεί με προμήθειες από τις ΗΠΑ, που είναι πολλές φορές πιο ακριβές».

«Προσπαθούν να μας επιβάλουν τη δική τους άποψη για το μέλλον της Ευρώπης. Ο Ναπολέων και ο Χίτλερ, είχαν ως στόχο να έχουν ολόκληρη την Ευρώπη υπό τον έλεγχό τους -τώρα οι Αμερικανοί έχουν την Ευρώπη υπό έλεγχο. Και βλέπουμε ότι αυτή η κατάσταση έχει δείξει πραγματικά τι ρόλο παίζει η ΕΕ στην παγκόσμια κατάσταση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ