Δερβένι: Το «Μαϊάμι» της Πελοποννήσου με τις απίστευτες ακρογιαλιές

0
46

Το γραφικό Δερβένι με τους εκατοντάδες μικρούς κολπίσκούς, με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά περιβάλλονται από όμορφες και γραφικές κατοικίες δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Η ευρύτερη περιοχή ταλανίζεται από υποθαλάσσιες κατολισθήσεις και το 2012 έπειτα από μια πολύ μεγάλη θαλάσσια κατολίσθηση αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια από τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Ένα όμορφο χωριό που συνδυάζει βουνό & θάλασσα για όλα τα γούστα.

Διαβάστε επίσης: Πούλιθρα: Το πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Που βρίσκεται

Το Δερβένι Κορινθίας απέχει 141 χλμ από την Αθήνα. Είναι ένας αγαπημένος κοντινός προορισμός στην Αθήνα, που λίγοι γνωρίζουν πόσο απολαυστικές και ξεκούραστες διακοπές μπορεί να σου προσφέρει. Είναι προορισμός τόσο κοντά στην Αθήνα που είναι ιδανικό ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές.

Ονομάστηκε «Στενόπορο» το 1928 και «Ακταίο» το 1929, αλλά από το 1933 μέχρι και σήμερα ξαναδόθηκε η αρχική του ονομασία «Δερβένι» που στα τούρκικα σημαίνει «Στενό πέρασμα». Ένα γραφικό παραλιακό ψαροχώρι που συνδυάζει ασυνήθιστα το βουνό και τη θάλασσα.

Ένας εύφορος τόπος

Σήμερα το Δερβένι, είναι από τα πιο βασικά κέντρα παραγωγής λεμονιών και όχι μόνο. Το Δερβένι και γενικά η περιοχή έχει πολύ γόνιμη γη. Μουσμουλιές, πορτοκαλιές, αμπέλια, ελιές και λωτοί είναι λίγα από τα δέντρα που θα δεις σχεδόν σε όλες τις αυλές. Οι μόνιμοι κάτοικοι φιλικοί και φιλόξενοι, χαίρονται να βλέπουν επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης, θα βρείτε οικονομικές ξενοδοχειακές μονάδες ή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ