Εκατομμύρια εταιρικοί υπολογιστές δεν υποστηρίζουν τα Windows 11 – Windows

Date:

Πάνω από το 1/3 εταιρικών υπολογιστών δεν έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν την αναβάθμιση στα Windows 11 θα μπορούσαν να βρεθούν σε δύσκολη θέση, καθώς μια νέα έκθεση αποκάλυψε ότι πάνω από το 1/3 των εταιρικών υπολογιστών δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις που έχει θέσει η Microsoft για το νέο της λειτουργικό σύστημα.

Στην τελευταία έκθεση State of the Enterprise της Riverbed, που εξετάζεται η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 11, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 34% των συσκευών που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε θέση να αναβαθμιστούν σε Windows 11. Αυτό συμβαίνει επειδή η Microsoft απαιτεί 4GB μνήμης, 64GB αποθηκευτικού χώρου, UEFI secure boot, κάρτα γραφικών συμβατή με DirectX με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 2.0 και το γνωστό TPM 2.0 (Trusted Platform Module) για την εκτέλεση των Windows 11.

Ενώ η μνήμη RAM, οι σκληροί δίσκοι HDD και οι δίσκοι SSD μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν στους περισσότερους επαγγελματικούς υπολογιστές, η έλλειψη TPM 2.0 είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι εταιρικές συσκευές θα πρέπει να αντικατασταθούν σύμφωνα με την Riverbed.

Η απαίτηση του Trusted Platform Module είναι η κύρια αιτία αντικατάστασης επαγγελματικών συσκευών. Το 10% των συσκευών θα πρέπει να αντικατασταθούν λόγω έλλειψης TPM 2.0 και ένα άλλο 11% θα πρέπει να αναβαθμιστεί για να τρέξει το TPM 2.0 πριν από τη μετάβαση στα Windows 11.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις στο hardware, η Riverbed διαπίστωσε ότι το 19,45% των συσκευών θα χρειαστεί αναβάθμιση αποθηκευτικού χώρου, το 11% θα χρειαστεί αναβάθμιση σε TPM 2.0 και το 8% θα χρειαστεί αναβάθμιση σε UEFI. Ωστόσο, η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι το 12% των επαγγελματικών υπολογιστών θα πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως.

Ευτυχώς όμως, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί λίγο όσον αφορά την ετοιμότητα των επιχειρήσεων σχετικά με τα Windows 11. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, έρευνα της Lansweeper είχε διαπιστώσει ότι το 44,4% των workstations δεν ήταν κατάλληλοι για αυτόματη αναβάθμιση από τα Windows 10.

Πάντως, η χρήση των Windows 11 εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή μεταξύ των επιχειρήσεων σύμφωνα με την έκθεση της Riverbed με μόνο 50 χιλιάδες ώρες από τον Ιούνιο του περασμένου έτους έως τον Ιανουάριο του 2022. Ωστόσο, σε όλες τις εκδόσεις των Windows, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft μεταξύ 150 και 200 εκατομμυρίων ωρών κατά μέσο όρο κάθε μήνα.

Οι επιχειρήσεις που δεν θέλουν να αντικαταστήσουν το υπάρχον υλικό τους έχουν κι άλλη επιλογή, καθώς μπορούν να μεταφέρουν όλο τον φόρτο εργασίας τους στο cloud ενώ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό και το λειτουργικό σύστημα της Microsoft μέσω της υπηρεσίας Cloud Windows 365. Καθώς η ημερομηνία λήξης των Windows 10 έχει οριστεί για τις 14 Οκτωβρίου 2025, οι επιχειρήσεις έχουν ακόμη λίγο χρόνο για αναβάθμιση.


  • 1  • Haha


    6

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές Ryzen 7000-series στις 29 Αυγούστου – AMD

Από ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και...

Αφρική: Ανακαλύφθηκε πιθανός μεγάλος κρατήρας πρόσκρουσης αστεροειδούς

Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν, μέσω ανάλυσης σεισμικών δεδομένων,...

Προσοχή στο κινητό τηλέφωνο – Με ένα GIF παίρνουν τον έλεγχο μέχρι και του ΙΧ μας

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα κακόβουλο λογισμικό; Μπορεί...

Αν έχεις iPhone, αυτό το hack θα σου λύσει τα χέρια

Ήξερες ότι μπορείς να προγραμματίσεις συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο του...