Πέτρος Φιλιππίδης: Στο δικαστήριο ο ηθοποιός

0
54

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας ο Πέτρος Φιλιππίδης. 

Eκεί o ηθοποιός θα ακούσει το «κατηγορώ» της εισαγγελεως αλλά και των θυμάτων του δίνοντας τη μάχη του για να υπερασπίσει εαυτόν έναντι των σοβαρών αδικημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο  ηθοποιός οδηγήθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου περίπου στις 9.30 το πρωί της Δευτέρα. Σημειώνεται πως ο ίδιος απουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στο δικαστήριο έφτασε και η σύζυγός του με τον γιό τους.

Παρούσες τόσο οι καταγγελλλουσες όσο και γνωστές ηθοποιοί οι οποίες έχουν διατυπώσει δημόσιες καταγγελίες για κακοποιητικες συμπεριφορές από τον ηθοποιό.

Ειδικότερα στο δικαστήριο έφτασε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους,η Πηνελόπη Αναστασόπουλου η Λένα Δροσάκη ο Αλέξανδρος Μπουρδουμης.

Αίτημα για καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών

Με την έναρξη της δίκης μάλιστα κατατέθηκε αίτημα για να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών δυο από τα τρία θύματα υπέβαλαν οι δικηγόροι τους.

Ειδικότερα, πρώτη γυναίκα , η οποία έχει καταγγείλει βιασμό κατ’ εξακολούθηση,  ζήτησε η κατάθεση της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- και  «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της». Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε η και μια ακόμα γυναίκα η η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο,.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφο του, ηθοποιό, το 2008, και μάλιστα δύο φορές και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο, το 2010 και το 2014.

Οι γυναίκες που τον καταγγέλλουν

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία και να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους.

Ωστόσο είναι προς το παρόν ζητούμενο αν οι καταθέσεις τους θα δοθούν παρουσία κοινού στην αίθουσα ή αν μιλήσουν στους δικαστές για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν, χωρίς δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου, ενημερώθηκε ότι η Πολιτική Αγωγή προτίθεται σήμερα να ζητήσει κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία για τις καταθέσεις των τριών καταγγελλουσών, αίτημα που ο κ. Δημητρακόπουλος άφησε να εννοηθεί πως τον προβληματίζει καθώς όπως αναφέρει: «Πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση».

Αν η πλευρά των θυμάτων, επικαλούμενη προστασία του ιδιωτικού και οικογενειακού βίου, αλλά και ψυχική ταλαιπωρία των τριών γυναικών, όπως ορίζεται στην σχετική διάταξη της Ποινικής Δικονομίας, ζητήσει να καταθέσουν με κλειστές τις πόρτες του ΜΟΔ, το δικαστήριο αφού ακούσει την εισαγγελική πρόταση για τα θέμα, θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που θα αναγνωστεί στο δικαστήριο, ο προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Οι δύο πράξεις, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκαν οι συνάδελφοι του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, επίσης μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Πλην των τριών γυναικών, στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συνάδελφοι τους μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ