Διαρροή από υποτιθέμενα CAD Renders του iPhone 14 Pro δείχνει την αντικατάσταση του Notch – iPhone

Date:

Η αντικατάσταση θα γίνει από ένα hole-punch και μακρόστενο cutout, που αναμένονται να διατεθούν μόνο στις high-end εκδοχές της σειράς

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες έρχονται από την Ινδική ιστοσελίδα 91Mobiles, η οποία δημοσίευσε υποτιθέμενα Renders του iPhone 14 Pro, τα οποία ισχυρίζεται πως προέρχονται από τα CAD αρχεία του εργοστασίου και δείχνουν την αντικατάσταση του Notch.

Η Apple αναμένεται να αφαιρέσει το Notch από τα Pro μοντέλα στη iPhone 14 σιερά της, με τις εικόνες να μας δίνουν μια ιδέα για το πως μπορεί να είναι η επερχόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας με το hole-punch και μακρόστενο cutout στο πάνω μέρος της οθόνης.

Αρκετές φήμες έκαναν λόγο για την απουσία του notch, με τη hole-punch τρύπα στην οθόνη να χρησιμοποιείται για τον Face ID dot projector και το μακρόστενο cutout να περιέχει τη μπροστινή κάμερα και την Face ID υπέρυθρη κάμερα. Από τις εικόνες φαίνεται επίσης πως η γρίλια του ηχείου θα παραμείνει μέρος του άνω μπέζελ.

iPhone-14-Pro-91mobiles-1.jpg

Σε αντίθεση με τις φήμες έρχεται η πίσω πλευρά της συσκευής, που μοιάζει πολύ με αυτή του iPhone 13 Pro, με τριπλό setup φακών που ξεχωρίζει από το σασί. Τον Σεπτέμβριο ο YouTuber Jon Prosser υποστήριξε πως το iPhone 14 θα έχει πιο φαρδύ σασί για να μην ξεχωρίζει το setup της κάμερας, μαζί με το LED φλας και τους LiDAR ανιχνευτές να είναι ομοιόμορφα τοποθετημένα, αλλά από την παραπάνω εικόνα δε φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο.

Οι πηγές του Prosser επίσης έκαναν λόγο για πιο στρογγυλά κουμπιά έντασης και ανασχεδιασμένες γρίλιες μικροφώνου και ηχείων, κάτι που πάλι δεν ισχύει σύμφωνα με τα render που έχουμε στα χέρια μας, καθώς τα κουμπιά παραμένουν όπως τα γνωρίζουμε.

iPhone-14-Pro-91mobiles-3.jpg.jpg

Η Apple αναμένεται να διαθέσει τέσσερα iPhone μοντέλα φέτος, δύο με οθόνη 6,1 ιντσών και δύο με οθόνγ 6,7 ιντσών, καταργώντας έτσι τη mini εκδοχή που είδαμε στις σειρές iPhone 12 και 13. Τα hole-punch και μακρόστενο cutout αναμένονται να διατεθούν μόνο στις high-end εκδοχές της σειράς, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με notch.

Επίσης υπάρχουν δηλώσεις πως η Apple θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει ακόμη περισσότερα τα Pro μοντέλα από τα βασικά, καθώς μόνο τα Pro μοντέλα θα περιέχουν τον νέο A16 Bionic επεξεργαστή, με τα απλά μοντέλα να περιέχουν τον ίδιο A15 επεξεργαστή που έχει και η σειρά iPhone 13.

iPhone-14-Pro-91mobiles-4.jpg.jpg

Η τελευταία φήμη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ειδικά όταν προέρχεται από τον περίφημο Ming-Chi Kuo. Την τελευταία φορά που η Apple χρησιμοποίησε επεξεργαστή προηγούμενης γενιάς σε νέο μοντέλο της, ήταν με το αρχικό iPhone και iPhone 3G, τα οποία χρησιμοποιούσαν τον ίδιο 412MHz ARM 11 επεξεργαστή.

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με

Ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Δ. Αφρικής μεγάλος κρατήρας πρόσκρουσης αστεροειδούς

Ο Ναντίρ -όπως ονομάστηκε ο αφρικανικός κρατήρας διαμέτρου...

Ανακαλύφθηκε στη Δ. Αφρική μεγάλος κρατήρας πρόσκρουσης αστεροειδούς

Ο Ναντίρ, όπως ονομάστηκε ο αφρικανικός κρατήρας διαμέτρου τουλάχιστον...

Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές Ryzen 7000-series στις 29 Αυγούστου – AMD

Από ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και...

Αφρική: Ανακαλύφθηκε πιθανός μεγάλος κρατήρας πρόσκρουσης αστεροειδούς

Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν, μέσω ανάλυσης σεισμικών δεδομένων,...