Δεν επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα στον πρώην πρόεδρο Πέτρο…

Date:

Η συμμετοχή του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στη συνεδρίαση ενός οργάνου του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, παραμποδίστηκε καθώς δεν του επιτράπηκε να βγει από τη χώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ποροσένκο σταματήθηκε δύο φορές σε συνοριακό πέρασμα με την Πολωνία.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ποροσένκο δεν μπορούσε να περάσει τα σύνορα λόγω “τεχνικών προβλημάτων” με την άδεια που του επέτρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα.

“Ο Ποροσένκο είχε λάβει όλες τις επίσημες άδειες για να εγκαταλείψει τη χώρα και είχε συμπεριληφθεί στην επίσημη αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας για την εκδήλωση αυτή”, ανέφερε η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο Ποροσένκο επρόκειτο να έχει σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου στο Βίλνιους, μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα. Ήταν επίσης προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ρότερνταμ, αναφέρεται.

Τον Ιανουάριο, ο Ποροσένκο κέρδισε μια δικαστική απόφαση που του επέτρεψε να παραμείνει ελεύθερος ενώ ερευνάται για προδοσία. Ο ίδιος βλέπει σε αυτήν την έρευνα μια πολιτικά υποκινούμενη επίθεση που συνδέεται με συμμάχους του διαδόχου του, του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ποροσένκο ερευνάται σε σχέση με τη χρηματοδότηση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας μέσω παράνομων πωλήσεων άνθρακα την περίοδο 2014-2015.

Δημοφιλής

Περισσότερα σαν αυτό
Σχετίζεται με